Om våra koppel

I den här webbutiken är det just mina koppel som är själva hjärtat och grunden, och jag är väldigt stolt att så många hundägare har mina koppel som sin absoluta favorit.

De första kopplen gjorde jag till mig själv för många år sedan och de koppel du hittar här i butiken idag är en utveckling av dem. Men grundprincipen är fortfarande exakt densamma; ett allt-i-ett koppel i rep i halvstrypmodell.

Mitt koppel har det klassiska retrieverkopplets alla fördelar; d.v.s. det är enkelt att ta på och av, det har inga tunga hakar eller skramlande kedjor, det väger lite och är smidigt att stoppa i fickan eller hänga runt din hals när hunden springer lös. Dessutom gör halsbandet att hunden slipper obehaget av en strypsnara runt halsen och för hundar med lång eller tjock päls minskas pälsslitage även om hunden ibland drar i kopplet.

Efter att till en början ha sålt några koppel till vänner och bekanta växte intresset och efterfrågan snabbt. Så här är vi nu. Mina enkla, praktiska koppel har fått en enkel och praktisk liten webbutik.

Välkommen hit!

Några tips innan du beställer ditt koppel

För att välja storlek på halsbandet mäter du enklast omkretsen av din hunds hals med ett måttband. Mät ungefär mitt på halsen och med så mycket luft mellan måttbandet och halsen som du tycker är lagom. Det mått i centimeter du får fram där använder du för att välja storlek på halsbandet. Du ser storlekarna i tabellen här nedanför. Tänk också på att halsbandet inte bör vara så stort att din hund kan backa ur det. 

Kopplets längd är alltid 180 cm från halsband till handtag.
Om du väljer storleksalternativet "egen storlek" kan du välja ett längre eller kortare koppel och/eller ett specifikt mått på halsbandet. Ange dina önskemål i meddelande-rutan i kassan.

STORLEK
 HALSBANDETS MINSTA OMKRETS
HALSBANDETS STÖRSTA OMKRETS
XXS 27 CM  (+/- 1 CM) 37  CM  (+/- 1 CM)
XS 32 CM   (+/- 1 CM) 44  CM  (+/- 1 CM)
S 35 CM   (+/- 1 CM) 46 CM  (+/- 1 CM)
M 38 CM  (+/- 1 CM) 49  CM  (+/- 1 CM)
L 42 CM  (+/- 1 CM) 57  CM  (+/- 1 CM)
XL 47 CM  (+/- 1 CM) 62  CM  (+/- 1 CM)